FIETSERS

Letselschade door verkeersongeval als fietser of voetganger?

Heeft u als fietser buiten uw schuld om een verkeersongeval gehad? Dan kunt u uw letselschadevergoeding verhalen op de tegenpartij! In de meeste gevallen met GRATIS juridische bijstand.

Fietsers zijn vaak slachtoffers in het verkeer. Op de fiets bent u extra kwetsbaar voor onoplettendheid van andere weggebruikers. Ook bent u als fietser erg kwetsbaar voor gemotoriseerd verkeer, zoals auto’s en brommers. Meestal gaat een ongeluk dan ook gepaard met aanzienlijk letselschade. Wij helpen u graag verder met juridische bijstand, die in de meeste gevallen dus gratis is.

Letselschade verhalen is echt nodig

Als u betrokken bent bij een verkeersongeval dat buiten uw schuld heeft plaatsgevonden staat u er wellicht niet altijd bij stil om de schade te verhalen. Een gemiste kans, denken wij, omdat u als fietser erg kwetsbaar bent en als snel letsel oploopt aan lijf en leden. Het is niet ondenkbaar dat u bij een fietsongeluk schade oploopt die nog lange tijd doorwerkt in uw dagelijks leven.

U kunt gehandicapt raken voor een bepaalde tijd waardoor u niet kunt werken. Dit heeft substantiele invloed op uw inkomen en het is dan belangrijk dat dat aangevuld wordt. U kunt er immers niets aan doen. Ook kunt u denken aan alle extra kosten die u dient te maken na het ongeluk zoals reiskosten, huishoudelijke en kosten van verpleging of geneesmiddelen.

Het is belangrijk dat u gecompenseerd wordt voor deze schade zodat u zich financieel geen zorgen hoeft te maken en kunt werken aan uw herstel. Wij staan u graag bij in dit proces.

Letselschade verhalen ook als u zelf de schuldige bent ….

Vaak weet u niet precies waar u nou wel of geen recht op heeft. Wist u bijvoorbeeld dat u ook recht heeft op vergoeding van letselschade als u zelf de veroorzaker van het ongeval bent? Of dat kinderen onder de 14 jaar hun letselschade altijd voor 100% krijgen vergoed? Waarschijnlijk niet! In de tabel vindt u enkele voorbeelden die op uw letselschade van toepassing kunnen zijn.

fietser

auto | motor | brommer | scooter|etc.

uw vergoeding van letselschade

niet fout

wel fout

100%

wel fout

wel fout

50% – 100%

wel fout

niet fout

0% bij overmacht

 

 

0% – 100% bij aan opzet grenzende roekeloosheid

 

 

50% – 100% in alle andere gevallen

jonger dan 14 jaar

wel fout | niet fout

altijd 100%

De rol van de letselschadespecialsten

Onze letselschadespecialsten helpen u graag bij het claimen van uw letselschade. Ons letselschadespecialsten is gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van verkeersongevallen, meer in het bijzonder het bijstaan van fietsers met letsel. Wij zijn in staat om uw letselschade snel en doeltreffend te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk en wij zorgen ervoor dat uw kosten met een vergoeding voor letselschade worden gedekt.

Als u als fietser een ongeluk heeft gehad en daarbij letsel hebt opgelopen dan is het voor u belangrijk om te werken aan uw herstel. Wij nemen al het werk uit handen omtrent het claimen van de opgelopen letselschade en doet dit veelal gratis. Dit is mogelijk omdat u als slachtoffer een beschermde positie geniet waarbij alle juridische kosten van het claimen van uw letselschade verhaald kunnen worden op de tegepartij. Zo kost het u dus niets.